,

Ettől a 10 növénytől 9 helyett mindjárt 99 élete lesz a macskádnak

Ha egészséges és hosszú életű cicát szeretnénk, tehetünk is a cél érdekében.Ugyanúgy, ahogy mi emberek is szedünk olykor vitaminokat, ásványi anyagokat és gyógynövényeket, hasonló módon cicánk egészsége is megőrizhető. Összegyűjtöttünk hát néhány természetes alapanyagot, pontosabban növényt, ami segíthet ebben.

Macskamenta: a cicáknak való gyógynövények királya. Ez az a csodaszer, ami a stresszes cicákat biztosan ellazítja.

Kakukkfű macskáknak: hasonló a hatása a macskamentáéhoz, csak igen erős az illata. Nyugodt, elégedett cicává varázsolja izgága kedvencünket.

Fotó: lambley.com.au

Macskagyökér: bár minket, embereket ellazít, szőrös barátainkra épp ellenkező hatást gyakorol. Felpörögnek tőle, stimulálja őket. Lusta, pocakos macskáknak már-már a terápia része lehet, ha mozgásra és fogyásra szeretnénk serkenteni őket. (Ha kíváncsi vagy, milyen hatást gyakorol a macskagyökér vagy más néven valeriána a cicákra, itt összegyűjtöttünk néhány videót.)

Kamilla, körömvirág és kasvirág: ennek a három gyógynövénynek viszketéssel járó bőrproblémák kezelésében lehet segítő szerepe.

Édesgyökér: amellett, hogy finom, nagyon sokoldalú, azaz sokféle területen fejtheti ki kedvező hatását. Kiválóan alkalmas emésztési problémák, bőrviszketéssel járó allergia, vagy akár légzési nehézségek enyhítésére. Gyulladáscsökkentő hatással is bír. Bunyós cicák elsősegély-dobozában szinte kötelező elem.

Fotó: biocity

Macskakarom és pitypanggyökér: szintén bőrproblémák, viszketés kezelésekor használható akár a belőlük készült tinktúra formájában, vegetáriánus skillekkel rendelkező dorombolóknak akár salátaként felszolgálva.

Aranygyökér: nem, ez nem a legújabb James Bond film címe, hanem egy növény neve, ami nagyon hasznos lehet, hogy a cicád egészséges maradjon. Ez a növény ugyanis természetes fertőtlenítőszerként is működik, így például a cicusok szemgyulladását is lehet kezelni vele.

Fotó: herbfarm.com

Azért azt tanácsoljuk, mielőtt bárki is elkezdené gyógynövényekkel tömni a macskáját, kérdezze meg állatorvosát vagy gyógyszerészét.

Forrás: www.petmd.com