,

Shrek, a hírességgé előlépett barlanglakó remetebirka igaz története

Időről időre előfordul, hogy az állatok hihetetlen intelligenciájukkal lepnek meg bennünket. Az alábbiakban is egy ilyen történetet mesélünk el.A megtörtént események főszereplője nem más, mint egy látszólag egyszerű, új-zélandi juhfarmon született juh. A később Shreknek elkeresztelt eszes állat akkor vált igazi netes celebbé, amikor pár éve sikerült megszöknie a gazdaságból. Hat hosszú évig senki sem tudta, hol járhat vagy hogy egyáltalán hogyan szökött meg.

De vegyünk mindent sorjában!

Shrek mindenekelőtt egy merinó ürü. A merinókat pedig köztudomásúan a legnemesebb gyapjútermelő juhként tartják számon szerte a világon.

Miután ügyesen meglépett a farmról, több mint 6 évig színét se látta senki. Emiatt persze az egyre dúsabbá és terebélyesebbé váló gyapját se tudják lenyírni.

Gazdája, John Perriam egyenesen “bibliai teremtés”-ként aposztrofálta a jócskán megváltozott külsejű jószágot.

Miután megkerült, hivatásos birkanyírót kértek fel, hogy szabadítsa meg Shreket hatalmas bundájától. A művelet több mint 20 percet vett igénybe.

A lenyírt gyapjú súlya kb. 27 kg volt, ami általában 20 férfiöltönyt tesz ki!

Hatalmas szerencse, hogy Shrek előkerült. Erősen túlnőtt gyapja előbb-utóbb az egészségére is komoly veszélyt jelentett volna.

Shrek olyan híres lett, hogy hazájában többek között gyermekkönyvek mesehősévé vált.

Fotók: earthporm.com