Sokan azt hiszik, hogy a globális felmelegedés pusztán riogatás.

De a valóságban nagyobb a baj, mint hinnénk! A klímaváltozás az egész világot érinti, embereket és állatokat egyaránt. A tudósok régóta kongatják a vészharangot, hogy sürgősen megoldást kell találni a problémára, de sokan még mindig legyintenek. Egy fotós most megmutatta, hogy milyen kegyetlen következményei is vannak a globális felmelegedésnek. Sírva vette videóra, ahogy egy jegesmedve a szeme láttára pusztul el. Az egykor hatalmas és erős állat, most csont soványra fogyva küzdött az élettért, az utolsó leheletéig.

https://www.instagram.com/p/BcU-6PsAoIp/

Paul Nicklen sok medvét fotózott már, de ilyen megrázó élményben még sosem volt része. Sokan támadták, hogy, ha látta, miért nem segített? Valószínű épp nem volt a zsebében 200 kg fókahús, de, ha lett volna se menthette volna már meg ezt a macit. Egyébként Kanadában a jegesmedvék etetése illegális, a felvétel pedig a Baffin-szigeteken készült. Azt mondta, azért videózta le, hogy a medve halála ne legyen hiábavaló. „A tudósok arra figyelmeztetnek, hogy a jegesmedvék ki fognak halni, és szeretném, ha az emberek tudnák, hogy ez hogy is néz ki. Ezek az állatok éhen fognak halni, és így néz ki egy éhen haló jegesmedve” – mondta.

Ez a kőkemény igazság, ami végtelenül szomorú. Nem csak az ő könnyei potyogtak, hanem miénk is. Ha nem történik a világban pozitív változás, a többi medvére és más állatra is ez a sors vár…