in

A klímaváltozás már szedi az áldozatait, szívszorító a jegesmedve haláltusája

Sokan azt hiszik, hogy a globális felmelegedés pusztán riogatás.
De a valóságban nagyobb a baj, mint hinnénk! A klímaváltozás az egész világot érinti, embereket és állatokat egyaránt. A tudósok régóta kongatják a vészharangot, hogy sürgősen megoldást kell találni a problémára, de sokan még mindig legyintenek. Egy fotós most megmutatta, hogy milyen kegyetlen következményei is vannak a globális felmelegedésnek. Sírva vette videóra, ahogy egy jegesmedve a szeme láttára pusztul el. Az egykor hatalmas és erős állat, most csont soványra fogyva küzdött az élettért, az utolsó leheletéig.

View this post on Instagram

My entire @Sea_Legacy team was pushing through their tears and emotions while documenting this dying polar bear. It’s a soul-crushing scene that still haunts me, but I know we need to share both the beautiful and the heartbreaking if we are going to break down the walls of apathy. This is what starvation looks like. The muscles atrophy. No energy. It’s a slow, painful death. When scientists say polar bears will be extinct in the next 100 years, I think of the global population of 25,000 bears dying in this manner. There is no band aid solution. There was no saving this individual bear. People think that we can put platforms in the ocean or we can feed the odd starving bear. The simple truth is this—if the Earth continues to warm, we will lose bears and entire polar ecosystems. This large male bear was not old, and he certainly died within hours or days of this moment. But there are solutions. We must reduce our carbon footprint, eat the right food, stop cutting down our forests, and begin putting the Earth—our home—first. Please join us at @sea_legacy as we search for and implement solutions for the oceans and the animals that rely on them—including us humans. Thank you your support in keeping my @sea_legacy team in the field. With @CristinaMittermeier #turningthetide with @Sea_Legacy #bethechange #nature #naturelovers This video is exclusively managed by Caters News. To license or use in a commercial player please contact info@catersnews.com or call +44 121 616 1100 / +1 646 380 1615”

A post shared by Paul Nicklen (@paulnicklen) on

Paul Nicklen sok medvét fotózott már, de ilyen megrázó élményben még sosem volt része. Sokan támadták, hogy, ha látta, miért nem segített? Valószínű épp nem volt a zsebében 200 kg fókahús, de, ha lett volna se menthette volna már meg ezt a macit. Egyébként Kanadában a jegesmedvék etetése illegális, a felvétel pedig a Baffin-szigeteken készült. Azt mondta, azért videózta le, hogy a medve halála ne legyen hiábavaló. „A tudósok arra figyelmeztetnek, hogy a jegesmedvék ki fognak halni, és szeretném, ha az emberek tudnák, hogy ez hogy is néz ki. Ezek az állatok éhen fognak halni, és így néz ki egy éhen haló jegesmedve” – mondta.

Ez a kőkemény igazság, ami végtelenül szomorú. Nem csak az ő könnyei potyogtak, hanem miénk is. Ha nem történik a világban pozitív változás, a többi medvére és más állatra is ez a sors vár…

A sólámpáért a cicusok is rajonganak!

Kutyatartók, figyelem! Matuzsálem kerestetik!