A Debreceni Állatkert újabb örömhírrel szolgálhat.

A hazai állatkertek közül csak náluk látható és évről évre rendszeresen szaporodó wallisi feketeorrú juhok háza tájáról, miután nőstényük október 22-én ismét egészséges utódnak adott életet mintegy 150 nap vemhességet követően.

A kifogástalan étvágyú és életerős kis kosbárány jókedvűen és játékosan tölti idejét szülei gondoskodása mellett a család kifutójában, ahol születése óta megtekinthető, a mozgalmas szezonzáró hosszú hétvégén pedig sokak arcára csalt mosolyt a Halloweenhez remekül illő fekete álarcával.

Nevének kiválasztásába az intézmény szeretné bevonni a nagyközönséget is, így közösségi oldalán várja a javaslatokat november 10-ig.

A Svájc délnyugati részén fekvő Wallis kantonból származó feketeorrú különösen szívós, robusztus testfelépítésű hegyvidéki juhfajta. Beszédes elnevezését származási helye mellett bohókás külső jegyeiről, az arcorrán elhelyezkedő maszkszerű fekete foltokról kapta. További jellegzetessége, hogy mind a hímek, mind a nőstények szarva jellegzetesen csavart. Kiegyensúlyozott, nyugodt vérmérsékletű és kifejezetten ragaszkodó fajta, így a Park látogatói testközelből is megismerkedhetnek vele.