A biotechnológia ismét nagyot alkotott. Egy nemesítő cég nemrégiben piacra dobott egy új hibrid macskafajtát, az Asherát. Nézd meg videón!

Az Asherát jegyző biotech cég egész munkásságát olyan társállatok tervezésének és (bocsánat, ez nem lesz szép) kivitelezésének szentelte, amelyek tökéletesen illeszkednek a gazdi igényeihez. Mindenki szeretne olyan állatot maga mellé, aki nemcsak személyiségéhez, de társadalmi rangjához, lakásának stílusához, illetve kocsijának színéhez is illeszkedik. Na jó, talán nem mindenki… A lényeg az, hogy ha erre vágysz, megtehesd. Ehhez pedig csak egy picike csodára van szükség, a biotechnológia csodájára.

Miből lett az Ashera?

A laborszülők között olyan fajok szerepeltek, mint az afrikai szervál, az ázsiai leopárd, illetve házias jellemét a sima házimacska adta kölcsönbe az utódnak. Az Ashera tervezője szerint életében legalább egyszer mindenki vágyott már arra, hogy vadmacskát tartson otthonában. Ezért hát tervezett egy olyan háziállatot, amelyik a lehető legközelebb esik ehhez a vágyálomhoz.

Kutyaszerű természet

A tudós hosszú kutatását végül siker koronázta és egy valódi nagymacska méretű állat született belőle. Magassága (felágaskodva) akár 1,3 méter is lehet, hozzá mintegy 14 kilónyi macskahusi társul. Elképzelem, hogy felpattan este a szokásos dagasztásra a gazdi ölébe – szem nem marad szárazon, az bizti! És 25 éven keresztül kell mindezt eltűrni, merthogy ilyen hosszan él a cicó. Viszont a szülők vadságát egyáltalán nem örökölte, meséli büszkén a fajta nemesítője. Magabiztos, kiegyensúlyozott természete kiemelkedő intelligenciával párosul. Már vagy 100 darabot eladtak belőle és a tapasztalatok azt mutatják, hogy főleg kutyakedvelők vásárolják, mivel természete inkább az ebekére hasonlít.

Jön a Toyger is!

A cégnek nem az Ashera az egyetlen biotech-macska projektje. Hamarosan piacra kerül a Toyger, amit a bengáli tigris és a házimacska génjeinek ügyes arányú keverékéből alkottak meg. A biotechnológia segít a kutatóknak, hogy távolabbi rokonok génjei is találkozhassanak egy új faj(tá)ban, amely a hagyományos nemesítés korában lehetetlen volt. És ha ügyesen keverik a cuccot a petriben, akár egy Ashera is kisülhet belőle.

Húzós az ára

Az Ashera-vásárláshoz először is türelem kell. Ugyanis annyira népszerű a kis dög, hogy 9 hónapos várólistán kell átverekednie magát a vágyakozó gazdinak. Aztán persze kell zsé, méghozzá nem is kevés: 22 ezer dollárt kell letenni az asztalra egy kölyök Asheráért. Annyit, mint egy új autóért! És most figyeljetek! Van hipoallergén változata is, amely plusz 6 ezer amerikai dollárba kerül. Ezt a jószágot azok is tarthatják, akik allergiásak a macskákra, ugyanis ebből az extra modellből a biotechnológia segítségével kinemesítették azokat a fehérjéket, amelyek allergiás reakciót válthatnak ki. Ha minden rendben megy, akkor egy hűdeokos, meseszép, vadmacskaszerű cicát szállítanak, méghozzá hipoallegén és ivartalanított verzióban. Megéri, nem?

Te vásárolnál Asherát?

Betöltés ... Betöltés …