Gyorsan birtokba vették a lakók.

A cicák szívesen fogadják a számukra kialakított menedékeket. Szarvas Anita saját kezűleg, hulladék anyagok felhasználásával megvalósította cicái álmát, és olyan palotát készített nekik mindössze három nap alatt, hogy még az emberek is a csodájára kárnak. A következőkből Anitától ismerhetjük meg az építkezés részleteit.

Egy tanyán élünk Debrecen mellett, Bánkon. Sok állatunk van, birka, disznó, szárnyasok, kutya, macska stb. A cicáknak több házikót is építettem már, de szerettem volna egy “többgenerációs”családi kuckót nekik, ami mutatós is egyben.

Elsősorban kreativitásra volt szükség a megépítéséhez és miután körvonalazódott bennem, hogy mit is szeretnék, szétnéztem a tanyán és a számomra hasznos, de kimaradt hulladék anyagok újrahasznosításához fogtam. Fontos volt számomra, hogy 0 Ft költséggel, a meglévő anyagok felhasználásával alkossak szépet.

Kb. 2 nap alatt készült el néhány szál műanyag lambéria, tetőléc és csavarok segítségével. Az is fontos volt számomra, hogy télre szigetelhető legyen belülről és ne ázzon be.

Szalagfűrész, kézi fűrész és akkus csavarhúzó volt segítségemre mindössze.

Az első éjszaka (amikor még csak az alsó kuckó része volt összeszerelve), már az egyik cica benne aludt nagy meglepetésemre. A harmadik napra már csupán a lépcső és a terasz kerítésének festése maradt, szintén kimaradt festékkel megoldva.

Azóta is a 4 cica kedvenc kuckója.

Azt gondolom, hogy a mai árak mellett különösen fontos mindenki számára a költséghatékonyság. A legnagyobb kihívás számomra az, amikor pénz nélkül, meglévő anyagokból valami szépet és hasznosat alkotok.