Esther, a malac 1.000.000 követőt tudhat magáénak a Facebookon. De vajon ki ő és mi az, amiért ennyien lelkesednek?

Esther 2017-ben ünnepli ötödik születésnapját és egy kanadai farmon tengeti mesébe illő napjait. Malackorában kicsi volt és csenevész, talán ezért is fordulhatott elő, hogy őt valójában törpemalacként adták el egy állatkereskedésben.

Azonban Esther csak nőtt és nőtt és meg sem állt, míg legalább 300 kilós, szép nagy kifejlett sertés nem lett. Gazdái annyira megkedvelték, hogy végül megtartották és nem hogy háziállatként, de igazi családtagként kezelik. Sőt…

Esther úgy él, ahogy mindannyian szeretnénk. Szabadon jön-megy a kanadai birtokon, még saját ágyat is kapott a házban. Finomságokkal etetik és olykor még extra kényeztetésben is részesül. Hideg időben ruhába bújtatják majdnem csupasz testét és sapiját is kap a buksijára.

Az, hogy Esther ilyen körülmények között él, és ez a világ számára is látható, nem teljesen véletlen. Gazdái, a farm vezetői így próbálják felhívni a figyelmet arra, hogy ezek az állatok igenis okosak és végső soron csodálatos teremtmények. Ezért sem helyénvaló ahogyan az emberek a haszonállatokkal bánnak. Titokban azt remélik, aki megérti és átérzi az üzenetet, akár még vegetáriánus életmódra is hajlandó váltani.

Egy biztosnak tűnik, Estherből nem lesz szalonna!

Ha kíváncsi vagy további részletekre, képekre a csodamalac életéből, saját Facebook oldalán találhatsz bőven: www.facebook.com/estherthewonderpig