Kiváltképp bentlakásos cicák díjazzák.

Bár sokan a lakásban tartjuk és onnan nem engedjük ki féltve őrzött cicáinkat, nekik is szükségük van egy kis szabadban való sütkérezéssel, fűszálak rágcsálásával töltött időre. Ha van teraszunk, érdemes hát macskabiztossá, azaz szökésállóvá tennünk, és egy kis zöld szeglettel kedveskednünk puha talpú barátunknak.

Kárpáti Ramóna cicalegelőt készített Nissy nevű társa számára, mely nem csak hasznos, de dekoratívra is sikeredett. A következőkben Ramóna mutatja be, mi mindenre volt szükség az összeállításához, mennyi időt vett igénybe, és mi az, amit ma már másképp csinálna.

“Az ötlet úgy jött, hogy a cicám imád az udvaron lenni, de ha nincs idő vagy aki figyeljen rá, nem tudjuk leengedni. Így viszont a teraszon is megkapja azt a természetes érzést, amit az udvaron is szeret. Természetesen ott is rá kell időnként nézni, de így tovább kint lehet hagyni.

A készítéskor azokból a dolgokból dolgoztam, amiket találtam itthon, így összeszedtem hozzá megfelelő mennyiségű faanyagot, nejlont, fúrót, szeget. Amit vennem kellett, az a fűmag és a virágföld. Fűmagot 1 kilogrammos kiszerelésben vettem, mert nem volt kisebb, de természetesen ennyire nem volt szükség. Virágföldet 40 litert vettem, de nem tudom, pontosan mennyi ment bele, mert kevertem hozzá már meglévő rossz minőségű földet is. Ezt mint utólag kiderült, nem lett volna szabad, mert a fű nem úgy nő, ahogyan kellene.

Az elkészítési idő – összeállítás, feltöltés, vetés – pár óra volt, viszont a fűnek hetek kellettek, mire kinőtt. Kora  tavasszal készült, akkor még nem voltak meg a megfelelő időjárási körülmények, hidegek voltak még sokszor nem csak az éjszakák, hanem a nappalok is. Érdemes napos helyre tenni, a cicák is jobban kedvelik úgy.”