Miközben te éjjel pihennél, ő akkor van elemében.

Hiába sikerült háziasítani, a macska akkor is ragadozó maradt, aki éjszaka aktív. Szobacicák esetében nincs igazi zsákmány, de mivel az ösztön munkál, így ők is ilyenkor játszanak, fedezik fel a lakást, vagy találnak maguknak más küldetést. Ennek viszont csak nyomait találhatjuk reggel, hiszen az ember (jobb esetben) átalussza az éjszakát.

Susie, ugyan átaludta az egész éjszakát, reggelente azonban mégis úgy ébredt, mintha nem aludt volna. Fáradt volt, nyűgös, és csodálkozott, miért nem érzi jobban magát annyi szunyókálással töltött óra után.

Hogy kiderítse mi történik akkor, amikor pihen(ne), egy éjjellátó kamerát szerelt az ágya mellé, így később visszanézheti mi történik éjszaka. Az eredményen maga is meglepődött:

@susieandmolliecattitude ? #nightmare #cat #pet #nightvision #sleep #cattok #nosleeptonightagain #nosleep #ginger #gingercat #gingercatsoftiktok #claws♬ Sneaky Snitch – Kevin MacLeod

A felgyorsított felvételen látható, hogy macskája, Ginger nagyjából este 11-től hajnali 3-ig lökdösi, bökdösi, piszkálja a gazdáját. A nő erre nem igazán ébred fel, de félálomba mégis próbál szabadulni a macerálástól, amire aztán reggel már nem is emlékszik. Ezért ébred reggel fáradtan, a rejtély megoldva.

Forrás: Mirror