Versenyfutás egy gazdiért.

A Chicagói maratonon minden évben rengetegen indulnak, sokan abban reménykedve, hogy túlszárnyalják az addigi legjobb időeredményüket. Sarah Bohan maratonfutó éppen útban volt a saját egyéni rekordjának megdöntése felé, amikor valami szokatlan történt: észrevett egy apró, fehérpofájú cicát egy útszéli levélkupac alatt. Persze előfordulhatott volna, hogy a cicust csak épp kis időre hagyta magára az anyja, de mivel Sarah maga is két mentett macska gazdája, rögtön sejtette, hogy itt másról van szó.

Nem véletlen, hogy a lány egy állatmenhely képviseletében (PAWS Chicago) futott. Ahelyett, hogy továbbszaladt volna, gyalog folytatta a versenyt, kezében a cicával. Kisvártatva összetalálkozott egy barátjával, a szintén nagy állatbarát Gia Nigroval, együtt próbáltak segítséget keresni a cicusnak.

Egy borbélyüzlet mellett elhaladva felfigyeltek egy szimpatikus családra. A 4 gyerekes Andrea Maldonado az út mellett állt és szurkolt épp, amikor meglátta a lányokat és bekiáltott nekik, majd átvette tőlük az állatot. A PAWS Chicago állatmenhely, amelynek képviseletében futott Bohan és ezzel gyűjtött adományt, az Instagramon próbálta megkeresni később a famíliát. Ingyenes állatorvosi vizsgálatot ajánlottak köszönetképpen, hogy segítettek a futójuknak és a kóbor cicusnak.

A hír elérte Maldonadót, majd a kis szőrgombócot elvitték egy vizsgálatra. Noha az állatról kiderült, hogy alultáplált, ezenkívül szerencsére teljesen egészséges, egyben megkapta az oltásait, a chipjét és a bolhacseppeket is.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

PAWS Chicago (@pawschicago) által megosztott bejegyzés

A cicus a “Casper” nevet kapta. A gyerekek: Emma, Elise, Evelia, és Enzo is rajonganak érte, sőt, még a családi kutya is. Bohan végül 3 óra és 33 perc alatt fejezte be a maratont, de jövőre újra megpróbálja saját csúcsát megdönteni.

Forrás: www.goodnewsnetwork.org