Engedjetek már be, megjöttem!

Egy kanadai nő, a Vancouverben élő Chrissy a Redditre feltöltött videóban mutatta be a családja kedvencét. Nem egy klasszikus háziállatról van szó, a felvételeken ugyanis egy mókus látható. A sötétbundás állat szemmel láthatóan remekül érzi magát, fel-le ugrál, csimpaszkodik és még azt is hagyja, hogy a nő agyonpuszilgassa. Egy másik videón a mókus a teraszon türelmetlenkedik, hogy engedjék már be, amikor pedig a lakásban van, jóízűen falatozik a neki kikészített finomságokból.

Samuel, a mókus 4 és 6 hetes kora között jelent meg először Chrissy kertjében, amikor segítségre volt szüksége. A nő a vadmentőket hívta, amikor rátalált a kis állatra. A kapott tanácsok segítettek abban, hogy ellássa Samuel sebeit és táplálni tudja a kis bundást. Miután a mókus a gondoskodásnak hála újra egészséges volt, a család visszaengedte őt a természetbe és búcsút intett neki.

Azonban ez a búcsú nem volt végleges. Samuel ugyanis rendszeresen beköszön és szinte minden nap visszatér, hogy a családdal játszhasson. Bár hihetetlennek tűnik, ez a viselkedés a mókusoknál nem ritka. Számos olyan dokumentált eset létezik, amikor az emberek által felnevelt, majd a vadonba visszaengedett rágcsáló emlékezik a gondozókra és továbbra is látogatja, megismeri őket.

Forrás: mymodernmet.com