in

Mit adhatunk egy mókusnak enni, ha találkozunk vele?

Az európai mókus, azaz a vörös mókus vagy közönséges erdei mókus megtalálható különböző erdőtípusokban, nagyobb kertekben, de még városi parkokban is.
A népnyelv cibókának vagy evetnek is nevezi a bundás kisemlőst. Könnyen felismerhető jellegzetes formájáról, szőre színéről, ami a vörös és barna szinte minden árnyalatában  pompázhat, valamint pamacsos farkáról, amit nappal a közlekedésnél egyensúlyozásra, éjszaka takaróként használ.

Vadállat létére könnyen barátkozik, ha nem érzi magát veszélyben, szívesen fogad el élelmet az emberektől is a falánk rágcsáló. Mit adhatunk neki találkozás esetén?

Eredetileg a lakóhelye függvényében főként tobozzal, fakéreggel, növényi nedvekkel, bükkmakkal, mogyoróval, bogyókkal, gombákkal, rovarokkal, tojásokkal és olykor madárfiókákkal táplálkozik, de nem vet meg más magvakat vagy gyümölcsöket se.

Így nagyon fog örülni, ha mandulával, dióval, mogyoróval vagy más olajos maggal kínáljuk, szereti az almát, de még a narancsot is. Ha nem figyelünk, még a konyhai maradékra vagy a kutyaeledelre is ráveti magát, mert nagyon szereti a pocakját.

Ezzel persze nincs egyedül, de mohóságának és gyűjtögető életmódjának köszönhetünk sok erdőt, amit a begyűjtött, de el nem fogyasztott magokból ültet.

Forrás: wikipedia

Amilyen cuki, olyan ijesztő is: ez a birkarodeó

Ezek a világ legdrágább macskafajtái