A nevét kimondva, mindenkinek a körülöttünk sétáló modern Barbie-k táskájának kiegészítője ugrik be. A kis törékeny zsebkutya, akinek élete értelme a gazdája divathóbortjait elviselni.

Azonban, annak ellenére, hogy a világ egyik legkisebb kutyája, hatalmas szíve van és általában óriási önbizalma. Apró termete ellenére, a harciasságból nem szenved hiányt. Ő az, aki simán nekimegy ,a nála sokszor nagyobb állatoknak is, és ami még döbbenetesebb, hogy legtöbbször meg is adják magukat neki. Ne becsüljük alá, azért, mert csak a lábunkat éri fel, még megtalálja az Achilles-inat!

Legtöbbször azonban nem olyan harcias, inkább kedves, játékos. Lehet, hogy a türelme sem olyan nagy, mint hatalmas társaié. Valószínű nem ő lesz az a házi kedvenc, akinek a szőrébe kapaszkodva megtanul a kisgyermek járni, de attól még, lehet remek családtag.

Testéhez képest nagy füleivel remekül hall, így jelző kutyának kiváló. Intelligens és tanulékony.

Mozgásigénye neki is van, de értelemszerűen kisebb terület elég hozzá, és könnyebben magunkkal vihetjük bárhova. Valószínűleg nem fog kienni a vagyonunkból, de a pocak simizését, pont ugyanúgy igényli, mint bármelyik kutya.

Ajánlott olyannak, aki vágyik egy tüneményes apró kis szeretetgombócra, aki mindenben partner.