A Mátravasút járatain lehet találkozni a négylábú utaskísérővel.

A mátrafüredi végállomástól nem messze élő Szabó Levente kiskora óta a kisvasút rajongója. Gyakran látogatta meg az ott dolgozókat, akikkel barátságot kötött. A közös képek sem maradhattak el, amikről Zsömi, a barátságos kutyája sem maradhatott le.

A hangulat kedvéért egyenruhát és kalauztáskát is kapott a fényképezéshez az eb, aki vidáman pózolt új szerepében. Akkor még ő sem sejtette, hogy ez lesz karrierje kezdete.

A modellkedés után a vonatozást is kipróbálta, ami annyira megtetszett neki és az utazóközönségnek is, hogy azóta rendszeresen megjelenik bizonyos járatokon. A jelenléte jobb kedvre derít mindenkit, ő pedig fürdőzik az emberek szeretetében. A gazdája szerint az egyetlen probléma, hogy sokan etetni szeretnék a kutyust, viszont szeretné, ha erről előtte megkérdeznék őt is, hogy ne kapjon Zsömi egészségtelen nasikat. Ebből nem szokott gond lenni, helyette sok-sok simogatást kap a kutyus.

Nincs ott minden járaton a szőrös utaskísérő, de a Mátravasút közösségi oldalán lehet tájékozódni arról, hogy mikor és melyik szerelvényen lehet találkozni vele.

Forrás: Facebook/Mátravasút