in

7 dolog, amit a kutyád tesz az egészségedért

Nézzük, milyen pozitív élettani hatások érik a kutyatartókat! Ráadásul észrevétlenül.
 1. Javítja a kedélyállapotod

A Missouri-Columbia Egyetem kutatói készítettek egy tanulmányt arról, hogy a kutya közelsége növeli a szerotonin szintet, ami a hangulatért felel. Pár perc érintkezés naponta már egyensúlyba hozza az ember hangulatát és beindul a hormon termelődése. Szomorú vagy? Simogasd vagy öleld meg a kutyusod és rövidesen jobban fogod érezni magad!

Dog Shower GIF - Find & Share on GIPHY

2. Növeli a kötődést

Ha a kutya szemébe nézel, elindul az oxitocin hormon termelődése. Ez az a hormon, ami akkor termelődik leginkább, amikor az anyák a babáikat ölelik. Növeli az összetartozás érzését és jobb közérzetet.

3. Csökkenti a szívbetegség kockázatát

Ausztrál kutatók úgy találták, hogy a kutyatartók vérnyomása és koleszterinszintje alacsonyabb, mint azoknak akik nem tartanak állatot, függetlenül az étkezési szokásoktól, dohányzástól vagy testtömeg-indextől.

4. Növeli az állóképességet, segít elérni az ideális alakot

Többet mozognak kedvencünkkel az emberek, mint anélkül- derítették ki a Missouri Egyetem kutatói. Így sokkal jobb az állóképességük, könnyebben érik el a kívánt alakot és sokkal motiváltabbak a kutyasétáltatás miatt.

Great Dane Dog GIF by dan - Find & Share on GIPHY

5. Csökkenti a stresszt

Alacsonyabb stressz szintet mértek kutyatulajdonosoknál. Hamarabb regenerálódnak, könnyebben nyerik vissza nyugodtabb énjüket.

Stoned Dog GIF - Find & Share on GIPHY

6. Csillapítja a fájdalmat

Persze teljesen nem szünteti meg, de kisebb fájdalom és gyorsabb felépülés jellemzi azokat, akiknek egy kutya segít a gyógyulásban. Ezért alkalmazzák egyre több helyen a terápiás állatokat, mert egyre több kutatás bizonyítja a pozitív hatásukat a betegekre.

Dog Consoling GIF - Find & Share on GIPHY

7. Szociálisan érzékenyebbé tesz

Kutyás a kutyással talán könnyebben barátkozik séta közben, így óv meg a teljes elszigetelődéstől. Könnyebben építenek ki kapcsolatokat és kevésbé érzik magányosnak magukat azok, akik kutyával (is) élnek.

Forrás: popsugar

 

Menyasszonyi csokor helyett dobj egy Photoshop-macskát!

Bűnös!… lapít, tudja, de ártatlanul néz