in

A bohém legenda, Freddie Mercury imádta a macskákat!

A kimagasló tehetséggel megáldott énekes és dalszerző világszerte ismert és elismert volt. 
Zenéi tömegeket babonáztak meg, hatalmas rajongótábora volt, és van is, még a halála után sok évvel is. A sajtó a dalain kívül inkább a szexuális beállítottságával és betegségével volt elfoglalva, de ennél sokkal több érdekesség rejlett a legendában.

Farrokh Bulsara néven született 1946. szeptember 5-én. Az anyakönyvi kivonatában az indiai származás szerepelt. A Bombay melletti panchgani (Satara) St. Peter’s boarding school-ban tanult, ott kapta a Freddie becenevet és ott lépett fel először a The Hectics nevű együttesben. Később családjával a zanzibári háború elől Angliába menekültek.

Bár a Queen zenekarral írtak történelmet, rajongott az operáért is. De nem csak ez volt a szenvedélye, rajongással imádta a macskákat is. Bohém és fényűző életében a bársonytalpúaknak is előkelő helye volt. Az asszisztense nyilatkozott arról, hogy a koncertek alkalmával, akár telefonon is tartotta a kapcsolatot a kedvenceivel az énekes. A Mr. Bad Guy című albumát Jerry nevű macskájának szentelte, megemlítve Tomot, Oscart és Tiffany-t is és mindenkit, aki a cicákat szereti. Szeretett segíteni a macskákon, így a meglévő cicusokon kívül továbbiakat is magához vett. Miko, Romeo, Lily és Goliath, Dorothy is a családtagjává vált. Mindegyikőjüket imádta, de Delilah volt a kedvence, akihez egy dalt is írt:

Karizmatikus egyénisége, egyedülálló tehetsége és jószívűsége örökké köztünk él!

Forrás: Vanity Fair, Bustle, Wikipédia

Miért jobb két kutya, mint egy?

A tehetséges művész mesefigurákat rajzol bármilyen állatról és gazdájáról!