Rokonok.

Némelyik állat hajlamos alábecsülni a saját méreteit: túl picinek vagy épp túl nagynak véli magát. Talán a kutyagazdik tudnának leginkább mesélni arról, hogy milyen mókás az, amikor az azóta hatalmasra nőtt egykori kölyökkutya megpróbál beülni a gazdi ölébe.

Vélhetően ez történt azzal a kapibarával is, aki az alábbi felvételen szerepel. Ő egy farmon él, és úgy véli, hogy ugyanakkora, mint egy tengerimalac. Kiskorában még valóban nem nagyobb, mint egy kifejlett tengerimalac, azonban felnőttként már sokkal termetesebb. Ezt viszont elfelejti és úgy ugrik be a tengerimalac szomszédai közé, mintha egy súlyban lennének. Szemmel láthatóan keresgéli, hogy hol jutna neki egy kis hely, miközben kis barátai riadtan menekülnek arrébb. Végül a kapibara elhelyezkedik a homokban.

@hicapybara Capy vs Guinea Pigs 🥹🥹☺️☺️ #fyp #capybaratiktok #capybara #animals #wildlife #funny #animallover #pet #petsoftiktok ♬ Capybara Song – Capybara Zen

A vízidisznó vagy kapibara egyébként tényleg a tengerimalacfélék családjába tartozik, csak jóval nagyobb a tengerimalac rokonánál, a világ legnagyobb rágcsálója. A kifejlett példányok testhossza 106-134 centiméter, testtömege 35-66 kilogramm lehet.

A kapibara Dél-Amerika nagy részén megtalálható, előfordul Kolumbiában, Uruguayban, Argentínában és az amazóniai esőerdőkben. Mindig vizek környékén él, igazi „kétéltű”, kitűnően úszik a lábai között feszülő úszóhártyák segítésével, ugyanakkor nagyon gyorsan fut is. A folyók és tavak partvidékét, illetve a mocsaras területeket kedveli.

15-20 fős csapatokban él, az egyedek szagokkal és hangokkal kommunikálnak. Többféle hangjuk van: ugatás, füttyentés, röfögés és jellegzetes kattogás. Mint rágcsáló, főként vízinövényeket, levelet, magokat, füvet fogyaszt. Érdekesség, hogy a húsa böjti ételnek számít, a katolikus egyház afféle tiszteletbeli “hallá” nyilvánította.

Forrás: mymodernmet.com

A kiemelt kép illusztráció.