in

Mit jelent, ha a kutyád pitypangot majszol?

Nem gazt legel, gyógyítja magát!
Ha azt látod, hogy hűséges négylábú társad gourmandként válogat a gyermekláncfű, más néven pitypang levelei között, nem feltétlenül kell lebeszélned erről. Nem rossz szokásról van szó, hanem a növény jó tulajdonságait fedezte épp fel és igyekszik azokat kihasználni.

Az egész növény rejteget előnyöket egészségmegőrzés szempontjából egészen a gyökerétől a virágjáig. De vegyük sorra, hogy pontosan melyek ezek és milyen kedvező hatása lehet kutyánk egészségére a pitypang fogyasztása.

Telis-tele vitaminnal

A, C, D, K és B. Egész jó kis sor, igaz? Nos, ezekből a vitaminokból bizony bőven akad benne. Továbbá nyomelemekből és ásványi anyagokból sincs hiány: vas, magnézium, foszfor, csak hogy a legfontosabbakat említsük.

Segít, ha baj van

Emésztési problémák esetén hatékony segítség. Kitűnő étvágyserkentő, de puffadásos tünetek ellen is kiváló.

Hozzájárul, hogy ellenállóbbak legyenek

Különösen a növény virága jó antioxidáns, valamint erősíti az immunrendszert. Emellett gazdag lecitinben is, mely szintén számos előnyös hatásáról ismert.

Káliumtartalmánál fogva a pitypanglevél serkenti a vese és a máj működését, vagyis méregtelenító hatással is bír. Vizelethajtó hatása miatt gyulladásos ízületi megbetegedésekkor is javallott.

Egyes szakértők kifejezetten javasolják, hogy keverjünk a kutyánk táplálékába szárított pitypanglevelet.

Forrás: dogsnaturally

Mennyi idő alatt találod meg a veszélyes kígyót a képen?

5 praktikus tanács cicatartóknak, amivel időt és pénzt spórolhatnak!