Úgy tűnik, eddig csak lehetőségek híján nem tudták bizonyítani a képességeiket.

Az apró kisemlősök közkedvelt háziállatok. Megfelelő körülményeket teremtve számukra sok vidám pillanatot szerezhetnek. Eddig azt hittük, az evés, alvás és babusgatás motiválja csak őket, de ennél sokkal több rejlik bennük.

A mókuskeréknek nem véletlenül van létjogosultsága a ketrecükben, hiszen vágynak a kihívásra, a mozgásra. A karantén óta tudjuk, hogy sokkal unalmasabb az élet, ha egy szobába vagyunk bezárva, és jórészt csak enni és aludni tudunk. Ráadásul a hörcsögöknek a tévézés vagy internetezés sem áll rendelkezésükre. Egy szerencsés kedvenc azonban több törődést kapott a gazdájától, aki komplett útvesztőt épített kartonból számára. A kisállat legyőzött minden akadályt, aminek a végén persze finom jutalom is várta:

A videó olyan nézettségre tett szert, hogy adta magát: a kaland folytatódjon! Ez a hörcsög már biztosan nem süllyed depresszióba az unalmas élete miatt, hatalmas lelkesedéssel teljesítette az újabb pályát is.

Az ötlet és a kidolgozás is zseniális a maga módján; a méretarányos, részletgazdag útvesztő tényleg próbára teszi a rágcsáló képességeit, aki elég könnyedén oldja meg a feladatokat.

A tudósok régóta pedzegetik, hogy a hörcsögök hasonló intelligenciával rendelkeznek, mint a patkányok, viszont bizonyítani egyelőre nem tudták, mivel az állatok idegen környezetben a stressz miatt elég rosszul teljesítenek. Így viszont, otthoni körülmények között, az ismerős kezek mellett kitűnik, hogy nem áll tőlük távol a problémamegoldás.

Forrás: BoredPanda