Néha tényleg nem kell más, csak egy kis jó szándék.

Claire Cummings egy barátjához igyekezett autóval, amikor megpillantott az utcán egy plüssmalacot. Szokatlannak tűnt a játék a járdán, ezért a visszapillantó tükörből is figyelte egy darabig, amikor is egy gordon szetter támaszkodott fel a kerítésre végtelenül bánatos ábrázattal.

Bár az állat feltehetően könnyedén ki tudott volna mászni a kőfalon, már csak a termeténél fogva is, jólneveltsége okán mégsem tette. Csak állt, várt, nyüszített, és gondterhelten figyelte a kedvencét a kerítés túloldalán. Megsajnálva a kutyust az állatbarát nő visszafordult, félreállt és visszaadta a plüssmalacot a szomorkodó ebnek, akinek egy csapásra elmúlt a rosszkedve. Örömittasan és hálásan fogadta a megmentőjét, boldog farokcsóválással, majd egy kis simi után el is búcsúztak egymástól.

Tényleg nem nagy dolog lehajolni és felvenni valamit, de a gordon szetternek a világot jelentette! Claire napja is jobban telt amiatt, hogy tudta, sikerült örömet szereznie. Reméljük, hogy ez a kis történet olvasóink arcára is mosolyt csalt, hiszen ez is azt bizonyítja, hogy az apróságoknak is hatalmas erejük lehet!

Forrás: TheDodo