A furcsa fóbiák néha az állatokat is érintik.

Sok esetben a kutyákban is rossz emlékek generálják a félelmeiket, ahogy bennünk, emberekben is, de olykor egyszerűen csak nem szeretnek valamit látszólag bármilyen különösebb ok nélkül.

Így lehet ezzel Korey is, a bájos labrador, aki látványosan viszolyog attól, hogy szőnyeg nélküli padlón közlekedjen. Ahogy a laminált padlóra vagy a kőburkolatra kellene lépnie, elbizonytalanodik, megáll. Gyerekkorunkban mi is gyakran csináltuk ezt játékból, de ennél a kutyusnál ez úgy tűnik, nem játék.

Szerencsére az ő problémájára viszonylag könnyű volt megoldást találni, kényelmes kutyazokni és cipő segíti a közlekedésben a lakásban is. Lehet, hogy fél, vagy lehet, hogy csak az érzést nem kedveli, ahogyan a tappancsa a különféle padlóburkolatokhoz ér, mindenesetre nagyon bájos.

Az ő kis rigolyája egyébként teljesen eltörpül amellett, amire képes, ugyanis cukorbeteg gazdáját óvja, időben jelzi, ha leesik a hölgy vércukra, illetve innivalót vagy bármi szükséges dolgot odavisz neki probléma esetén. Így találtak ők egymásra, a maguk tökéletlenségeivel együtt lettek tökéletes társak.

Forrás: TheDodo