A borzas külső igazi lángelmét takar.

A pumi Magyarországon őshonos kutyafajtaként van nyilvántartva. Története nagyjából háromszáz évre nyúlik vissza, ekkor keresztezték ugyanis a pulit terrier jellegű pásztorkutyákkal keresztezni. Az új fajta gyorsan népszerű lett a pásztorok körében, hiszen bármilyen jószág mellett használható volt. Első ismert tenyésztője egyébként gróf Festetics Sándor volt.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

& 🐾 Pumi girls (@i.h.a.n.n.e) által megosztott bejegyzés

Még ha az évszázadok során sokat dolgozott is az ember mellett, arra hosszú ideig kellett várnia, hogy önálló fajtaként elismerjék. Ez ugyanis csupán csak az 1900-as évek első felében történt meg. Egészen addig a pulival egy fajtaként tartották számon.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

davir dog design (@davirdogdesign) által megosztott bejegyzés
Mai életformánkhoz is kiválóan alkalmazkodik – megtalálja benne a helyét – hiszen rendkívüli ébersége és mozgásigénye folytán ügyes agilitys.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

FloRaMicaTo (@floramicato) által megosztott bejegyzés

Igazi energiabomba, aki nem csak mindenütt ott van, de könnyen hangot is ad véleményének. Szeret a figyelem középpontjában lenni, a körülötte lévők életében aktívan részt venni.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Matilda Herngren (@matildasfyrbenta) által megosztott bejegyzés

A skandináv országok lakói, elsősorban a finnek megkedvelték ezt a fajtát. Hasonlóan a mudihoz, ebben a fajtában is felismerték azokat az értékeket, amelyeket a természetkedvelő északiak keresnek egy kutyában.

Forrás: Wikipédia