Szívesen veszik, ha szép idő esetén a szabadban lehetnek.

Az eredetileg Dél-Amerikából származó rágcsáló hazánkban is népszerű kedvenc. Sok gyermeknek tengerimalac az első állata, akiről megtanul gondoskodni. A barátságos természetű kisemlős társas lény, egyedül nem boldog akkor sem, ha sokat foglalkozunk vele.

Természetes közegükben 6-7 fős csapatokban élnek, aminek az élén a hős hím áll, akinek minden nőstény behódol és elfogad. Otthoni körülmények között is minimum kettőt érdemes tartani, mert a magányos malacka könnyebben megbetegszik.

Jellegzetes visító hangjukat csak az emberek felé alkalmazzák, nekünk tartogatják ezt a fajta jelzést, leginkább élelmet követelve. Alkalmanként a fájdalmukat is kifejezhetik így.

Nappali állat lévén éjszaka szundikál, mint mi, így nem kell amiatt aggódnunk, hogy az egész napos henyélés után majd szíves örömest tart minket éjjel ébren.

Tömzsi teste ellenére nagy a mozgásigénye, amit ketrecbe zárva nem igazán tud kielégíteni. Ezért javasolt megfelelő körülmények között kiengedni a szabadba, hogy legelészhessen, futkározhasson, játszhasson. Rettentően hálás lesz érte! Nem mellesleg jól is áll nekik a természet:

Forrás: wikipedia