Ez egy igazi karácsonyi csoda!

Persze Ausztráliában ez nem olyan rendkívüli, de nekünk igen! Mondhatni kicsit talán irigyek is vagyunk a kép láttán, mert nálunk ilyen biztos nem fordulhat elő. A koala az egyik oka, amiért érdemes lenne Ausztráliába költözni.

A koalamaci kifejezés téves, ugyanis valójában semmi köze a medvékhez. Igazából egy erszényes növényevő állat, akinek a legközelebbi rokona a vombat. A testéhez képest picike agya van, de nem is kell nagyon használnia, mert a nap java részében alszik, vagy szinte teljes mozdulatlanságban majszolja a fő táplálékának számító eukaliptuszleveleket.

A koalák fákon élnek, és bár gyors mászásra is képesek, illetve a földön némi futásra, ezt csak akkor alkalmazzák, ha nagyon veszélyesnek ítélik a helyzetet. Lehetőség szerint magaslatra másznak az üldözőjük elől, majd ott csendben megvárják, amíg a támadó elmegy. Állatkertekben leginkább csak ott tartják őket, ahol őshonosak, Európában ritkának számítanak az egyoldalú étkezésük költségessége miatt. Nem igazán háziállatnak valók, pedig tényleg tündériek, a bolyhos bundájukat látva szívesen megölelnénk egyet!

Amanda McCormick is lehet, hogy vágyott rá, amikor megtalálta a különlegesen aranyos karácsonyfadíszt, de inkább értesítette az állatmentőket. Ők először azt hitték, a nő csak viccel, amikor bejelentette, hogy egy koala szeretne vele karácsonyozni, de, amikor rájöttek, hogy ez valós, a koaláért mentek és kicsit távolabb, biztonságos környezetben szabadon engedték.

Forrás: Good News Network, wikipedia