Ragaszkodás.

A 13 éves, Manchester külvárosában élő Zara Sutcliffe hónapokig könyörgött az édesanyjának, hogy kipróbálhasson egy elképesztő projektet, amiről online szerzett tudomást egy vásárlótól, akinek kacsatojásból sikerült madarat nevelnie.

Mrs. Sutcliffe végül beadta a derekát és vett egy doboz tojást, annak ellenére, hogy a férje kijelentette, több állatnak nincs hely a házban.

A boltban a tyúk- és fürjtojások közül választhatott, és az utóbbi, tündéri kis tojásokra szavazott. A lánya nagy örömmel fogadta a tojásokat és miután 3 hétig melegítette és táplálta azokat, úgy tűnt, hogy az egyik tojásnak lakója van. Valóban így volt: kibújt Pebbles, akit a kislány a saját hálószobájába vitt és ott nevelgette tovább. A fürj kapott melegítőlámpát és jó néhány hetet ott töltött, a legjobb körülményeket élvezve.

Zara nagyon izgatott volt, de félt is attól, hogy valamit nem jól csinál. Amikor a lány a kalitka felé közelített, Pebbles felemelte a hátsóját majd fel-le szaladgált – ezt teszik a fürjek, amikor izgatottak.

A fürjek nagyon aranyos kis madarak, akik a térdre ülnek és rendkívül ragaszkodóak is.

A projekt nem állt meg itt: nemrég a család vett egy háremet is, azaz 6 tojót Pebbles számára, így az egy kutyus, 3 macska és 2 teknős mellé most hamarosan várhatóan fürjfiókák érkeznek.
Az anya elmondása szerint a férjének nem volt egyszerű elmondani a híreket. Pebbles pedig, miután 6 hetet töltött a kislány hálójában, kiköltözött a kertbe, ahol egyre jobban beilleszkedik a fajtársai közé. Nem csoda, hiszen egy hárem keresi a kedvét!

Forrás: www.goodnewsnetwork.org