in

Dolgok, amiket csak a keverék kutyák gazdái érthetnek igazán!

Az első kérdés, amit legelőször megkérdeznek általában a kutyás emberektől: milyen fajtájú?
Itt a keverék gazdája vagy elmagyarázza, vagy elvicceli, vagy bemondja a frankót, hogy keverék! Csendben imádkozva, hogy ne mérjék az arcába: “aha, szóval korcs”. Szerencsére mára ez már igen ritka, a társadalmi megítélésük ezeknek a kutyusoknak felívelőben van. Aminek egyébként van is alapja, mert sok jó oldala van a keverék kutyusoknak. Nézzük mik is ezek:

Nincs fajtabetegségük

Mivel nem fajtiszták, ezért kis százalékkal jön ki rajtuk a különböző fajtákra jellemző betegségek.

View this post on Instagram

①わが家の子になって1年が経ちました。 体重も24kgを超え顔つきもお姉さんになったかな。 ②ちょっと前に夏バテ気味で心配したジャックも復活。 夏は雷⚡️大雨☔️強風?花火?と苦手なモノばかりだけど頑張るぞ? ③笑っちゃうほどお笑い系のディアナ?でもわが家に幸せをたくさん運んで来てくれてありがとね? #flatcoatedretriever #flatcoatretriever #mixdog #happydogs #happygirl #happyboy #instdog #ilovemydog #inustagram #blackdog #crossbreed #白黒犬 #シニア犬 #シニア犬14歳 #黒犬 #黒犬の会 #多頭飼い #湘南の犬 #湘南で犬と暮らす#シェルティmix #ジャックラッセルミックス #いつもjack #いつもdiana #うちの子記念日 #目が大きくなります #顔が長く伸びますように #コートがゴージャスになりますように #元保護犬#ドッグライフセイビング #元気玉が届きますように

A post shared by Naoko Miya (@jaxie710) on

 

Szívósabbak

Kapcsolódva az előzőhöz, nem csak a tipikus fajtabetegségek, de más egyéb nyavalyák is nehezebben döntik le őket a lábukról.

Egyedi a megjelenésük

Itt aztán a lehetőségek száma végtelen, de biztos, hogy nincs két teljesen egyforma kutya közülük.

Okosak

Kis szerencsével a különböző szüleik pozitív tulajdonságit hordozó génjeik dominálnak az utódokban, így lesznek sokszor kimagasló intelligenciájú állatok.

Nagyon hálásak

Nem számítanak annyira divatosnak, ezért nincs is sorbaállás értük. Sokan sajnos a menhelyeket is megjárják, de, ha szerető gazdira lelnek, egy életen át hűséges, hálás társuk lesz.

 

Inkább meghal, csak ne kelljen eljönnie a parkból!

Kenguru mászkált szabadon Orosházán