Négylábú celeb.

Szczecin egy középkori városka Lengyelország északnyugati részén, a német határhoz közel. Az ide érkezőket elsősorban a pomerániai herceg kastélya és a Kasprowicza Park vonzza, amelyek bár látványos, de korántsem olyan magasra értékelt látnivalók, mint egy kövér macska, Gacek. Az állat ugyanis a megszerezhető 5-ös osztályzatból 4,9-et kapott.

A szőrös négylábú 2020-ban vált híressé, amikor a helyi újság egyik videójában szerepelt. A felvétel pedig nagy népszerűségre és nézettségre tett szert az interneten. Az emberek azóta szórják a pontokat a cicus online értékelésénél.

Egy helyi asszony szerint Gacek először kb. 10 éve tűnt fel a belvárosban, a Kaszubska utcában, a járókelőkhöz csapódott, hozzájuk dörgölőzött. Sokan etetni kezdték, így a lesoványodott cicus hamarosan egy dagi kandúrrá változott. A fekete-fehér macska, valljuk be, mára cseppet sem alultáplált, meglehetősen jóllakottnak tűnik.

Gacek, akinek a neve ‘hosszú fülű denevért’ jelent lengyelül, már közel 2600 értékeléssel rendelkezik a Google-n, felülmúlva minden más látványosságot Szczecinben. Azok közül, akik értékeléssel látták őt el, a legtöbben 5-öst adtak a doromboló állatnak, de akad néhány 1-est osztó is, akik kövérnek nevezik, a súly amiatt aggódnak.

A cicust nem ritkán a “Kaszubska utca királyának” hívják. Gacek egy tetővel ellátott fabunkiban él egy üzlet előtt és noha hivatalosan nincs gazdija, a bolt tulajdonosai gondoskodnak róla. Egy felirat kéri az arra járókat, hogy hagyjanak neki finomságot egy zárt edényben, ha gondolják és ne simogassák, amikor alszik.

Akik már közelről is találkoztak a macskával, állítják, hogy a kandúr rendkívül csinos, de sajnos olyanok is akadnak, akik azzal vádolják, hogy megkarmolta a kezüket vagy virslit lopott tőlük. Persze elképzelhető, hogy ezek csak alaptalan rágalmak, amelyeket az irigység szül.

Forrás: www.odditycentral.com