Képzelj el magad előtt egy magyarországi farmert, aki rengeteg malacért felel.

Megvan? Gumicsizma… egy széles mosolyú, 31 éves, filigrán, divatos hölgy! Így képzelted? Nem, ugye? Pedig Fekete Zsóka, rácáfolva az előítéletekre a hazai mangalica tenyésztés egyik “nagyja”.

A több diplomás nő, sokáig más területen dolgozott, de végül visszahúzta a szíve a családi vállalkozáshoz.

Úgy indult a történetük, hogy 10 malacka elfér a kertben. Majd 2012-ben elnyertek egy pályázatot, így tudtak vásárolni még 20 kocát, amelyek feléről kiderült, hogy vemhesek. Szóval rövid időn belül, hopp, 50 állatuk lett. Mára már kb. 350 mangalica él a telepen, nagyon jó dolguk van. Minőségi takarmány, törődés és korszerű körülmények a kulcs a boldog élethez számukra.

A nagyra nőtt vállalkozás mögött, azonban rengeteg munka van. Hajnal 5-kor kelni és talpalni este 9-ig nem egy kimondott leányálom. Zsóka a remek alakját nem a konditeremben időzve szerezte meg, hanem aktív fizikai munkával. Hatalmas felelősséggel jár a munkája, de helytáll. Hangsúlyozza, hogy a nevével fémjelzett farm mögött ott az egész családja és az ő beletett munkájuk is. Mindenkinek megvan a maga feladata és a hozzá tett tudása a közös sikerükhöz.

Nem csak boldog csirkék, hanem úgy tűnik léteznek boldog malacok is.

Képek: Fekete Zsóka saját képei

Még többet tudhatsz meg róla/róluk itt.