Hideg időben kiváltképp fontos, hogy legyen egy hely, ahol meghúzhatják magukat odakint.

Az, hogy a kint élő kutyusoknak házikóra van szükségük, szinte egyértelmű. Az azonban már kevésbé általános, hogy a kinti vagy kijáró cicáknak is hasonlót biztosítunk. Pedig számukra is fontos, hogy legyen egy kényelmes, biztonságos hajlékuk, ahova ha szükségét érzik, behúzódhatnak, és ami valamelyest megvédi őket az időjárás viszontagságaitól is.

Fotó: Pinterest

Cicaodút készen is meg lehet vásárolni, azonban egy kis kreativitással mi magunk is elkészíthetünk egyet. A legegyszerűbb, ha egy már meglévő, megfelelő méretű dobozból vagy ládából indulunk ki. A megfelelő méret annyit tesz, hogy egy felnőtt macska kényelmesen elférjen, le tudjon feküdni benne.

Fotó: a-house-full-of-cats.com/Pinterest

A házikót érdemes vízálló kivitelben elkészíteni, hogy esőtől, párától védve legyen benne cicánk. Ahhoz, hogy ez teljesüljön, műanyagból készült dobozt használjunk, vagy fóliával szigeteljünk. A műanyagnak további előnyei is vannak: strapabíróbb és könnyebben tisztítható, mint például egy papírdoboz vagy egy faláda.

Fotó: thefurrybambinos.com/Pinterest
A cicaházra – épp úgy, mint a kutyaólra – elegendő egy darab nyílás, ami a bejárata. Ez akkora legyen, hogy cicánk könnyedén átférjen rajta, azonban nem kell, hogy jóval nagyobb legyen, hiszen a nagyobb ajtón keresztül hideg időben könnyebben ki is hűl.

Szigeteléssel is elláthatjuk: ehhez használhatunk hungarocellt, hőtartó vagy hővédő fóliát, esetleg szalmát.

Fotó: thefurrybambinos.com/Pinterest

https://www.instagram.com/p/BZMWbHznyVd/?tagged=catshelter

Ha a házzal készen vagyunk, jöhet a lakberendezés. Ez leginkább egy puha, kényelmes pléd, szivacs vagy akár szintén szalma, amelyet a ház aljába terítve macskánk ágynak fog használni.

Fotó: syzaxybizubi.tumblr.com/Pinterest

A kinti cicák számára készíthetünk “étkezőt” is. Ha ebbe helyezzük el az enni- és innivalóját, az nem fog elázni olyan könnyen, mintha csak például a teraszra tennénk ki.

Fotó: Pinterest