Kifutó macskáknak? Igen, bundás kedvenceinknek is szükségük lehet egy ilyen lakályos, barátságos – és igen hasznos – kültéri élettérre.

Minél nagyobb alapterületű a kifutó, annál jobb: egy játszótérhez hasonlóan egészen biztosan ki fogja elégíteni örökmozgó macskánk napi mozgásigényét.

A legújabb típusú macskakifutók tehát nem csupán nagyon menőek, de biztosítják az állatnak a friss levegőt, valamint biztonságosak akkor is, ha éppen nem tudjuk minden áldott percben szemmel tartani Cicót vagy Micót. És természetesen attól sem kell tartanunk, hogy a védett otthoni környezetből kiszabadult macskánk örökre elkóborol.

Vessünk egy pillantást hát az alábbi tíz nagyszerű alkotásra. Legyünk azonban óvatosak: a képek láttán igencsak hajlani fogunk afelé, hogy a saját macskánknak is vásároljunk vagy készítsünk egy hasonlót!

1. Tökéletes példa a klasszikus macskakifutóra Kirklandből. Gazdája nyugodt lehet, mindig biztonságban tudhatja kedvencét.

2. Szemmel láthatóan Seahawks-rajongó macskáknak készült kifutó. További előnye, hogy a nappaliból is kényelmesen rálátni.

3. Az ornitológia iránt kiváltképp érdeklődő szőrmókok számára tervezett kifutó. A képen látható macsek a mókusok megfigyelését sem veti meg.

4. Ilyen, amikor egy egész erkély válik egyetlen hatalmas macskakifutóvá!

5. Teraszból macskakifutó: az átalakulás figyelemre méltó, a végeredményt pedig mind a macska, mind kétlábú szolgája maximálisan ki tudja élvezni.

6. Bár ez a betonszegélyű kertecske első pillantásra nem nagyon tűnik macskabarátnak, a függőleges irányba történt kibővítése után igazán pofás kis kifutó vált belőle, amely garantáltan át fogja mozgatni a cicus minden porcikáját.

7. Íme egy fantasztikus, egyben pergolaként is szolgáló macskakifutó. Pazar kilátás a zöld vadonra, valamint a luxus érzését keltő kényelmes kanapé: egyaránt hívogató, ha macskánknak mászni vagy éppen szunyókálni támad kedve.

8. A szivárvány kevésbé színes, mint ez a különleges érzékkel megalkotott, a házhoz a macskaablaknál csatlakozó kifutó. Hívhatjuk akár macskakalandparknak is!

Fotók: catiospaces.com