Hiába volt a beszéd témája komoly, a vidám berni pásztor nem érezte át a súlyát.

Michael D. Higgins, az Ír Köztársaság kilencedik államfője élő interjúban emlékezett meg az elhunyt színészről, Tom Hickey-ről, amikor a politikus imádott kutyája, Misneach úgy döntött, hogy játékidő van. Lelkesen próbálta magára felhívni a gazdája figyelmét, játékosan mancsolt, harapdált és bújt, hogy egy kis figyelmet kapjon.

Nos, nem csak a gazdája foglalkozott vele innentől kezdve, hanem mindenki, aki valamilyen formában látta ezt a jelenetet. Annyira elragadó ez a berni pásztor, hogy megbocsájtható neki, amiért mókássá tette az egyébként szomorú pillanatokat. Az államfő profi módon kezelte a helyzetet, teljes komolysággal tudta folytatni a beszédét, miközben kedvesen simogatta a túlbuzgó kutyust.

Ez feltehetően nem az első eset, ugyanis Michael D. Higgins ahová csak teheti, magával viszi a kutyáit. Részt vesznek különféle rendezvényeken, vacsorákon, megbeszéléseken, találkozókon Írországban és külföldön is.

Legyen szó akár hivatalos vagy informális megjelenésről, a jámbor óriásokra mindig lehet számítani. Jó látni egy olyan államfőt, aki a maga természetességével hirdeti az állatok szeretetét, akinek a kutyái éppúgy a hétköznapjai részei, mint bárki másnak.

Forrás: The Irish News