in

Ezeket a dolgokat utálják a macskák a legjobban!

Van, amitől a hideg futkos az ember hátán, és a macskáknál sincs ez másképp.
Természetesen nekik is van egyéniségük és cicánként változhat, hogy mit kedvelnek vagy sem, de általánosságban elmondható, hogy van pár dolog, amit szinte kivétel nélkül mindegyikőjük utál. Lássuk, mik ezek:

Hangos zajok

A porszívó, az ütvefúró vagy épp egy kipukkanó lufi egyenesen az ágy alá kergetheti őket. Ezt meg tudjuk érteni!

Piszkos macskaalom

Láttuk már a megvetést a tekintetükben, amikor elvégezték a dolgukat és nem tüntettük el egyből a végterméket. Mivel meglehetősen tiszta állatok és nagyon kifinomult a szaglásuk, így különösen érzékenyek erre.

Tálban hagyott étel

Miután őfelsége kiette a szószt a tasakosból, vagy jóllakott a tápból, az ott maradó eledelre sokszor már undorodva néz. És persze megvetéssel ránk, hogy még nem cseréltük friss adagra.

Nem szőrmentén simogatás

Ha nem jó irányban, nem jó helyen vagy nem kellő finomsággal nyúlunk a macskához, könnyen előcsalhatjuk belőle a miniatűr vadállatot.

Mellőzöttség

A macska bár igényli az egyedüllétet, amikor épp társaságra vágyik, a rendelkezésére kell állnunk. Ha ezt nem vesszük észre egyből, mindent el fog követni, hogy magára vonja a figyelmünket.

Kocsikázás

Az idegen helyen való zötykölődés mumus. Bizonyos macskák még hánynak is, de a legtöbbjük “csupán” kétségbeesetten nyávog, kaparászik és próbál menekülni a kellemetlen szituációból.

Fürdés

Bár alapvetően nem kell a macskákat fürdetni, mert maguk tisztálkodnak, vannak olyan helyzetek, amikor ez mégis szükséges. Ilyenkor érdemes felkészülni a legrosszabbra, ugyanis a legtöbbjük gyűlöli a procedúrát. Azon kevés szerencsések, akiknek a cicájuk szívesen fürdik, hálát adhatnak az égnek.

A ló sajátos emésztőrendszeréhez igazítsuk a napi takarmányadagját!

Megmentette gazdája életét egy csivava