A legkisebb kutya is képes a legnagyobb cselekedetekre.

A veterán Rudy Armstrong a lakóhajóján időzött, mit sem sejtve a rá leselkedő veszélyről. Az idős férfi először csak úgy érezte, a lábai kissé elgyengültek. Ekkor ledőlt egy picit, hátha a pihenés segít rajta. Mire felébredt, már a karjait sem tudta megmozdítani és nagyon rosszul érezte magát. Itt jött a képbe Bubu, a történet főhőse. A kis termetű kutyus – megérezve a bajt – szaladt a gazdájához, aki csak annyit tudott neki mondani:

Bubu, segítségre van szükségem. Menj, hívj valakit!”

És a kutyus így is tett. Elrohant a kikötőfelügyelőhöz, akit nem a szokásos módon köszöntött. Most nem volt ugatás vagy puszilkodás, egyszerűen csak az asszony lábához dőlt. A hölgy látva a kutyus furcsa viselkedését, követni kezdte őt, ahol meg is találta a bajba került férfit. Azonnal mentőt hívott, akik kórházba is szállították a stroke-ot kapott bácsit.

A felépülés hosszú volt, de sikeres. A kórházi ápolással egy gondja volt csak Rudy bácsinak: hogy nem láthatja az ő szeretett Bubuját. Hosszasan és szeretetteljesen mesélt a nővéreknek az aprócska hősről. A kórház dolgozóit annyira meghatotta a történetük, hogy még a hazaengedése előtt összehoztak egy találkozót a kutyussal a klinika kertjében. A viszontlátás öröme mindkettőjüket feldobta.

Azóta már hazaengedték a veteránt és a kutyus is visszaköltözhetett hozzá a kikötőfelügyelőtől, aki az idős úr távollétében vigyázott az ebre. Újra együtt tölthetik az időt a hajón, remélhetőleg sokáig egészségben!

Forrás: The Dodo