in ,

Ezért jó, ha állatbarát a munkahelyed

Kutatások szerint egy állatbarát munkahelyen dolgozni kevesebb stresszel jár.
Az irodák megnyitása a négylábú kedvencek előtt világszerte egyre népszerűbb.

Egy állatbarát munkahely nemcsak az összpontosításban segít a munka során, de bizonyítottan csökkenti a stressz kialakulását is.

A felmérések azt bizonyítják, hogy az állatbarát munkahelyek pozitív hatást gyakorolnak az alkalmazottakra. A HR-vezetők pedig kiemelik, hogy nem csak a hangulatot, de a munka és a magánélet egyensúlyát is javítják. A munkavállalók 83%-a azt vallja, hogy csökkent a feszültségszintjük és elkötelezettebbek lettek a vállalat felé.

Az előnyök a mindennapok során is megfigyelhetők.

Köszönhetően az állatbarát munkahelynek, a munkatársaknak nem kell aggódva hazasietniük az egyedül otthon váró kiskedvencükhöz. Az állatok jelenléte napközben pozitív légkört eredményez, közösségépítő erővel bír és ráveszi az embereket, hogy rendszeresen szünetet tartsanak, elmenjenek egy rövid sétára, mindez pedig nem csak az egészségnek tesz jót, de az összetartást is elősegíti.

Bizonyított továbbá az is, hogy a munkahelyre bevitt kutyák fejlesztik a szociális készségeket, és növelik a munkatársak közötti interakciók számát.

Végül, de nem utolsó sorban, az állatbarát munkahelyek az interjúra érkező jelöltek számára is csalogatóbbak.

Ezek az okok együttesen járulnak hozzá ahhoz, hogy például az állateledeleket is gyártó Mars budapesti irodájában a házikedvenceket nem csak örömmel látják, hanem már a vállalati kultúra szerves részévé váltak.

 

Így védheted meg a kedvenced a káros sugárzástól, meg a gondolatolvasástól!

Már a rénszarvasok is strandolnak!