Amikor új helyre költözünk, vagy az aktuális lakhelyünket újítjuk fel, a környezetünket a saját ízlésünknek megfelelően formáljuk lehetőségeink szerint. A dísztárgyak, kitett képek, a könyvespolcunk, bútoraink és elrendezésük rólunk mesélnek. A kézlenyomatunk és személyiségünk varázsol a lakásból otthont. Tudattalanul is törekszünk környezetünk harmonikus kialakítására, a számunkra legkényelmesebb otthon megalkotására, ahová jól esik hazatérni. Hogyan is tehetjük ezt még tudatosabban és hogy jönnek ide az állatok?

A feng shui szerint, a jó környezet, az egyenletes energiaáramlás, az elemek egyensúlya, boldogabb életet eredményez, amire mindenki vágyik.

A lakás területét 9 részre osztották a bejárat felől nézve, hogy a megfelelő életterületeket  tudatosabban tudjuk mozgósítani.

A kínaiak szerint, ha szeretnénk növelni anyagi javainkat vagy más szempontból gazdagabbá válni,  erre a területre érdemes tenni az akváriumot. A víz, a bőség szimbóluma, mozgásba lendíti ezt az életterületet , amit aranyhalakkal még tovább tudunk fokozni. Nem csak kellemes látványt nyújtanak, de vonzzák a pozitív energiákat. Ha az aranyhalak között van egy fekete is, az távol tartja tőlünk a negatív dolgokat.

Ha a teknősünket költöztetjük erre a területre, nem csak anyagi fellendülést, hanem hosszú, egészséges életet, bölcsességet, kitartást és szerencsét is hozhat nekünk.

Cicánk az egészségünkért és önállóságunkért, kutyánk a védelmünkért és örömünkért tesz a mindennapokban.

Hogy beválik, arra nincsen garancia, de abban mindenképpen igazuk van, hogy egy tiszta, kellemes környezetben jobban érezzük magunkat a bőrünkben és a kedvenceink boldogabbá teszik az életünket.