in

Shrek, a hírességgé előlépett barlanglakó remetebirka igaz története

Időről időre előfordul, hogy az állatok hihetetlen intelligenciájukkal lepnek meg bennünket. Az alábbiakban is egy ilyen történetet mesélünk el.
A megtörtént események főszereplője nem más, mint egy látszólag egyszerű, új-zélandi juhfarmon született juh. A később Shreknek elkeresztelt eszes állat akkor vált igazi netes celebbé, amikor pár éve sikerült megszöknie a gazdaságból. Hat hosszú évig senki sem tudta, hol járhat vagy hogy egyáltalán hogyan szökött meg.

De vegyünk mindent sorjában!

Shrek mindenekelőtt egy merinó ürü. A merinókat pedig köztudomásúan a legnemesebb gyapjútermelő juhként tartják számon szerte a világon.

Miután ügyesen meglépett a farmról, több mint 6 évig színét se látta senki. Emiatt persze az egyre dúsabbá és terebélyesebbé váló gyapját se tudják lenyírni.

Gazdája, John Perriam egyenesen “bibliai teremtés”-ként aposztrofálta a jócskán megváltozott külsejű jószágot.

Miután megkerült, hivatásos birkanyírót kértek fel, hogy szabadítsa meg Shreket hatalmas bundájától. A művelet több mint 20 percet vett igénybe.

A lenyírt gyapjú súlya kb. 27 kg volt, ami általában 20 férfiöltönyt tesz ki!

Hatalmas szerencse, hogy Shrek előkerült. Erősen túlnőtt gyapja előbb-utóbb az egészségére is komoly veszélyt jelentett volna.

Shrek olyan híres lett, hogy hazájában többek között gyermekkönyvek mesehősévé vált.

Fotók: earthporm.com

Tori, a gömbfejű kutya

Állati! Ezeket biztos, hogy nem tudtad!