Buongiorno!

Falun vagy kisvárosokban még ma is sokfelé szokás köszönni az idegeneknek is. Talán ezért érezte azt egy Francesca nevű nő, hogy az utca macskáját is üdvözölnie kell. De ami ezután történt, arra biztosan ő sem számított.

A videó, ami nagyot megy az interneten, azt mutatja, hogy Francesca ‘Buongiorno’-val köszön Paulo-nak, aki épp a járda szélén eszegeti a reggelijét. A cica felnéz a táljából és ugyanabban a ritmusban és hanghordozással nyávog egyet, ami pontosan úgy hangzik: ‘Buongiorno’. A nő elragadtatva kérdez vissza, majd közelebb megy a boldogan nyújtózkodó macskához. Az olaszok körében azóta rajongótábor alakult ki a Paulonak nevezett cicus körül, aki számtalan mémhez szolgáltatott már alapanyagot.

@francescandloves Il BUONgiorno di Paulo 🐾 #pets #catsoftiktok #gattocheparla #paulosuperstar ♬ suono originale – MyPets

Akármilyen meglepő, ez a cicus nem az első állat, aki olaszul beszél. Az elmúlt évben egy husky szerzett azzal hírnevet, hogy jellegzetes itáliai akcentussal ugat, amit minden valószínűség szerint az emberektől vett át. Azontúl hogy ez milyen vicces mindez, úgy tűnik, hogy a tudomány is megerősíti: egy brit tanulmány elemzése szerint ugyanis a kutyák leutánozzák a regionális akcentust a “beszédünkben”. Miért ne tehetnének így a macskák is?

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Buongiorno cat (@buongiorno_cat_daily_) által megosztott bejegyzés

Forrás: mymodernmet.com