Nekik is szükségük van szabadságra. A friss levegő és a fű illatára.

Nem mellesleg néhány etetést megspórolhatunk azzal, ha kedvenc tengerimalacunkat kivisszük a kertbe vagy velünk tart egy erdei piknikre.

A tengerimalacok nem nagyon tudnak mit kezdeni az olyan játékokkal, mint a labda vagy a mókuskerék. Annál jobban szeretik viszont a gazdi közelségét és még annál is jobban azt, ha az élelem korlátlan mennyiségben áll rendelkezésükre.

Mindezek folytán kellő előkészület és óvintézkedés mellett kitehetjük legelészni a szabadba. Ha ez otthon történik, tulajdonképp még gondoskodik is helyettünk a fűnyírásról. Megéri, nem?

Ahhoz, hogy malackád gondtalanul legelésszen, szükség lesz egy leginkább rácsos oldalú és tetejű mondjuk így, minikennelre. Lehetőleg hordozhatóra, hogy amikor az egyik területen végzett kis fűnyíró barátod, könnyedén egy másikra telepíthesd. Az sem baj – vagy mondjuk így – felettébb hálás lesz érte, ha a kennelben van számára egy kis házikó vagy legalábbis búvóhely, ahova lepihenhet. Ami még fontos, hogy főként nyáron ne feledkezzünk meg megfelelő mennyiségű ivóvizet biztosítani számára.

Egy egészen egyszerű megoldás néhány lécből és csirkehálóból:

Fotó: www.cathykeir.co.uk
Egy egészen összetett, már-már családi ház:

Fotó: theguineapigforum.co.uk

Alagúttal, hogy minél több helyre eljuthasson a kis drága:

Fotó: runaround.co.uk

Hétvégi ház feeling:

Fotó: ebay.co.uk

Kényelmes neki, kényelmes nekünk:

Fotó: www.webnuggetz.com