in

Így szeretik a magyarok a kutyákat!

Végre egy pozitív kutatási eredmény!
A legutóbbi 500 főn végzett reprezentatív felmérés szerint a magyarok nagyon is szeretik a kutyákat. A 18-69 év közötti lakosság 65%-a tartott már kutyát vagy szeretne tartani, közel fele jelenleg is tart – állítja az MTI-hez eljuttatott kutatás.

A magyarok 75% problémának gondolja a sok kóbor kutyát és azt, hogy a menhelyek telítettek és nincs elég kapacitásuk befogadni az otthontalan állatokat. Ugyan csak 10-ből 1 kutya kerül menhelyről az új gazdájához, 60% állítja, hogy szívesen fogadna örökbe akár gyepmesteri telepről is. Legtöbbször inkább mégis ismerősöktől vesznek magukhoz kutyust (53%) vagy hivatalos vagy nem hivatalos helyről vásárolnak (16-16%).

Hogy milyen szempontok szerint választanak kutyát, a felmérés szerint 89% igazi családtagot keres, 79% olyat, aki gyermek mellett is tartható, 68% fiatal és könnyen tanítható ebet keres. Fontosnak tartják továbbá a kutya mozgásigényét (75%) és azt, hogy jó házőrző legyen belőle (62%) és a métere (60%). A kutya neme, törzskönyvezettsége vagy fajtatisztasága nem került be igazán a legfontosabb tényezők közé.

Anyagi szempontból is megvizsgálták a kérdést. Az emberek szerint egy kutya táplálása kb. 7500 forint havonta, plusz évente 10-20.000 forint az állatorvosi költségekre és más felszerelésekre, egyebekre. Továbbá az egyszeri kb. 20.000 forint chip beültetésre és ivartalanítási költségekre szánt összeget sem sajnálják kedvencüktől, de ennek elvégzését csak 54% látja fontosnak.

Szóval az állatkínzásos botrányok és a sok felelőtlen állattartó mellett azért elmondható, hogy a többség mégis odafigyel kedvencére és szereti. Ennek igazán örülünk!

Forrás: sokszinuvidek.24.hu

Javában zajlik a téli olimpia a mókusoknál!

Ezért lesz önkéntes az ember!