in

Ilyen egy igazán különleges kapcsolat a lóval!

Szerencsére egyre nagyobb népszerűségnek örvend a természetes lókiképzés.
A megfélemlítésre és dominanciára alapuló kiképzés helyét egyre inkább felváltja a bizalommal és szeretettel teli együttműködés, ami mind a lovak, mind az emberek számára kifizetődő. Külső szemlélők is láthatják a különbséget, hogy mennyire harmonikus tud lenni a ló és lovasa közti kapcsolat, ami a kölcsönös tiszteletre épült. Ha a ló igazán bízik trénerében, akár felszereléssel, akár anélkül szívesen tejesíti kéréseit, ahogy a lovas is nyugodtan száll nyeregbe, vagy ül fel a bakra. Danielle Meyboom is a természetes lókiképzés híve, akinek állatszeretete lovain is jól látszik:

View this post on Instagram

Vorige week mijn verjaardag gevierd en gisteren kwam mijn cadeau binnen, een mooie Nikon coolpix a900, perfecte vlogcamera. Dus eens kijken of we echt aan de gang kunnen met vloggen en dus met YouTube. Wat voor video's zou jij graag naar kijken? Gewoon onze dagelijkse bezigheden? Informatieve video's? Kijkjes achter de schermen? Lessen? Of juist een combinatie van deze of misschien juist totaal iets anders? Ben wel heel benieuwd! ? @s.c.leeuwen many thanks! ? . . . . #cavalo #horseshoot #freiarbeit #instahorse #instahorses #tricktraining #canter #paardrijden #paard #paarden #pferd #pferde #cheval #freedomhorse #horseofinstagram #horsesofinstagram #horsey #ighorse #ruiter #friesian #equus #zirkuslektionen #horseriding #horsenation #twohearts #friesianhorse #friespaard #blackhorse #horserider #horsebackriding

A post shared by Daniëlle Meyboom ?? (@amablepaardeninzicht) on

Nekünk sem kell messzire mennünk ahhoz, hogy láthassuk a szabadidomításban rejlő művészetet. Hazánkban például Tászler Melinda magas szinten űzi, az ő kapcsolata a lovaival is lenyűgöző:

View this post on Instagram

#szabadidomítás #szürkék #showelem

A post shared by Melinda Tászler (@melindataszler) on


Szerinted mit tenne a macskád, ha rosszul lennél?

‘Maxdonna’, a legszőrösebb Madonna imitátor!