Fodrásznál voltál?

Jillian Turner egyedül kajakozott a szeles partok mentén, a skót Sutherland kietlen tájain, amikor észrevett a magas sziklák aljánál valami szokatlant. Ahogy közelebb evezett, látta, hogy egy juh az, aki már alig látszik ki a bundájából. Annak ellenére, hogy megpróbált segíteni az állatnak, 2 évig sikertelennek bizonyultak a törekvései. A Fiona nevű birka egyedül élt, távol a nyájtól, a szikla alján rekedve, így hamarosan ráragasztották a ’Nagy Britannia legmagányosabb birkája’ címet.

Turner elmondása szerint a birka követte őt a part mentén, miközben ő evezett, az állat segítségkérő hangokat hallatott. Ennek ellenére a mentés sokáig kudarcba fulladt. Az emberekre specializálódó mentők nem tudtak segítséget nyújtani a hatóságok jóváhagyása nélkül, míg a skót állatvédelmi társaság tagadta, hogy az állat veszélyben lett volna.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

BBC News (@bbcnews) által megosztott bejegyzés
Cammy Wilsonn birkanyíró és a BBC műsorvezetője azonban szerencsére tudomást szerzett a problémáról és szervezkedni kezdett. Egy csapat farmerrel együtt végül gépek segítségével fel tudták a meredek sziklán juttatni Fionát. A mentőosztag tagja volt Ally Williamson, aki szakértő volt már a hasonló helyzetekben, mivel a Lewis-szigeten a birkák gyakran kerülnek szorult helyzetbe.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Dalscone Farm (@dalsconefarmfun) által megosztott bejegyzés

A kiszabadítást követően a következő lépés a birkanyírás volt, hiszen az állat szinte már kis sem látszott a saját bundájából. A gyapjú vágása nem csak azért fontos, hogy ne filcesedjen, de a birka egészségére is jó hatással van. Fiona most a Dalscone Farm lakója, ahol sok szeretetet, figyelmet, médiaérdeklődést kap. Végre nem magányos többé.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

This Morning (@thismorning) által megosztott bejegyzés

Forrás: mymodernmet.com