in

Lenyűgözte a cicusokat egy utcazenész

Élvezték a szabadtéri kis koncertet.
A malajziai Pangkorban történt az eset, ahol egy utcazenész a hangulat és némi pénz reményében gitárt ragadott. Zenéje azonban nem a szokványos közönséget vonzotta, hanem macskákat. A tömeg helyett négy cicus nézte áhítattal a műsort és egyre többen lettek azok, akik őket nézik:

Ez nagyon bájos, de nem is olyan meglepő, hiszen a macskák valóban szeretik a zenét. Sarper Duman zongorajátékát is imádja macskája, átszellemült harmóniában hallgatja a gazdájával.

Kutatók régóta foglalkoznak már a muzsika élőlényekre gyakorolt hatásáról. A macskákat sem hagyják hidegen a dallamok; az eddigiek szerint sokkal jobban kedvelik a komolyzenét a heavy metalnál vagy a popnál. A Louisiana Állami Egyetem tudósai ennél még messzebb mentek, kimondottan macskáknak írt zene hatását tesztelték stresszes körülmények között.

Az emberek számára nyugtatóan hatnak a nyugalmi pulzussal nagyjából megegyező ritmusú (66 ütés/perc körüli) és az emberi hang frekvenciáját tartalmazó dalok. Ugyanezen szabályokat alkalmazva a macskáknak is megalkották a saját melódiájukat, ez lett a Scooter Bere’s Aria.

 

Ez az emberi fül számára kicsit furcsának hat, de a cicusoknál bevált. A kutatás szerint valóban csökkentette az állatok stresszreakcióját és megnyugtatóan hatott rájuk.

Forrás: SAGE journals

Bírságot szabtak ki a kakasa kukorékolása miatt egy olasz férfire

Miért eszik ürüléket a kutyám?