in

Bírságot szabtak ki a kakasa kukorékolása miatt egy olasz férfire

166 euró, azaz közel 60 ezer forint megfizetésére kötelezték.
A 83 éves olasz nyugdíjas, Angelo Boletti elmulasztotta megakadályozni a kakasa, Carlino kukorékolását, ezért megbüntették. A szárnyas reggelente fél 5-kor fújt ébresztőt, ami miatt a szomszédok a rendőrséghez fordultak. A szervek a panaszok beérkezése után megfigyelték az állatot és arra jutottak, hogy valóban kukorékol hajnalban, így megbírságolták a gazdáját.

A bácsit eléggé felháborította, hogy nem figyelmeztették előre. A polgármester szerint a rendőrök már korábban is jártak ott a bejelentések miatt, amiben jelezték neki, hogy minimum 10 méterre kell tartani az állatot a szomszédoktól. Amennyiben ez nem kivitelezhető, az nagyon megnehezíti a dolgokat. Akkor azt mondta a férfi, hogy csak átmenetileg van nála már a kakas, mert korábban egy barátjának ajándékozta, aki 3 hétre elutazott, és a távollétében vigyáz rá csak. Az  ítélet ellen fellebbezést tervez.

Nehéz egy ilyen konfliktust kezelni, hiszen mindkét félnek megvan a maga igaza.

A pihenni vágyóknak valóban bosszantó lehet az állandó hajnali ébresztő, hiszen egy kakas 130 decibellel kukorékol. Viszont az állatokat nem lehet csak úgy elcsitítani. A kutya ugat, a macska nyávog, a ló nyerít, a tehén bőg és igen, a kakas kukorékol. Így megy ez a kezdetek óta.

Teljes csend sehol nincs, ezt fel kell dolgozni! A városokban hallani a tömegközlekedés, a szórakozóhelyek, a szomszédok zaját, falun az állatokat, fűkaszát, flexet és más egyebet. Az, hogy ki mit tud tolerálni, érdemes a lakóhely megválasztása előtt átgondolni!

A békés együttélés kedvéért kompromisszumokat kell kötni, különben megmérgezzük a magunk és mások életét is!

A képek csak illusztrációk!

Forrás: Oddity Central

Íme egy hotel, ahol menhelyi kutyusokat lehet “kölcsönözni”

Lenyűgözte a cicusokat egy utcazenész