in

Lízingelj tyúkot friss házi tojásért!

Vagyis jelképesen fogadj örökbe.
Azoknak, akiknek nincs módjuk tyúkokat tartani, sem kell lemondniuk a friss, tanyasi tojásokról a YouTyúk nevű kezdeményezésnek hála.

Először kiválaszthatod a gazdát, aki szabadtartásban majd gondoskodik a ‘tyúkjaidról’. Aztán jelezni kell, hogy mennyi mennyi tojást szeretnél és mennyi ideig, majd annak fényében mehet a kalkuláció, hogy hány tyúkot is kell “bérelni’.

Például:

Egy tyúk 5db tojást tojik hetente, ezért 2 tyúk bérlésére van szükség, amivel biztosítod a gazda számára, hogy biztonsággal tarthatja az állatokat, cserébe megkapod a tyúkok friss tojásait.

10 tojás 38 Ft x 4 hét
= 1520 Ft
2 tyúk 650 Ft /4 hét
= 1300 Ft
Összesen
2820 Ft 
Ez összességében kb. 20 forint pluszt jelent a hipermarketek áraihoz képest, de ezért a pénzért a kertben kapirgáló szárnyasok olykor méretben eltérő tojásaiból fogyaszthatsz ízletes rántottát mondjuk. Tudod, hogy honnan jön, tudod, hogy mit eszik, és ezáltal te is tudod, hogy mit eszel.
Ha megtörtént a választás, a rendelés, a kalkuláció és a fizetés, akkor már csak a megadott átvételi pontokon (Budán és Pesten is van több) kell megjelenni a megadott időben (kéthetente van szállítás), hogy magunkhoz vegyük a tojásainkat.
Ami a cég mottója: “Egyél jót! Tegyél jót!”
További információ: YouTyúk

Jöjjön egy kis tojásmustra! Hány fiókával gyarapodnak a gólyáink?

Íme a cicus, aki a frászt hozza rád!