Nem csak mi küzdünk súlyproblémákkal.

Olykor a szobacicákat is sújtja a fölösleges túlsúly. A macska alapvetően vadászatra és mozgásra lett teremtve, de a domesztikációval megjelent náluk is a zsírfelesleg. Minél kövérebb egy macska, annál kevésbé szeret futkározni és minél kevesebbet mozog, annál dagadtabb lesz. Ördögi kör. De honnan lehet tudni, mi számára az ideális súly?

Általában szemmel látható, hogy ha egy macska duci. Az ideális súly fajtánként és egyedenként is változhat, de elmondható, hogy:

ha a macska bordái tapinthatóak, de nem szemmel láthatóak, illetve a has eltakarja a lágyékmélyedést és felülnézetből alig észlelhető a derék, akkor remek formában van!

A szemmel látható bordák, csigolyák és medencecsont alultápláltságról, míg az ezeket vastagon elfedő zsírrétegnél túltápláltságról beszélhetünk. Egyik sem jó, viszont orvosolható. A következőkben bemutatott macskák diétája remekül bevált, sikeresen szabadultak meg a súlyfeleslegüktől, amitől boldogabb, energikusabb, szinte új cicusokká váltak:

Bár a diétázás bizonyára nem volt könnyű számukra, az eredménynek mégis örülhetnek, hiszen jelentősen javult az életminőségük és nagy eséllyel növekedett az élettartamuk is.

Forrás: BoredPanda