Telefon!

A macskák hálátlanok, nemtörődömök, kényesek – ezektől az előítéletektől nehéz szabadulni. Pedig léteznek olyan cicák, amelyek épp ellentétesen viselkednek – Zebby, a 2 éves fekete-fehér macska süket gazdája nélkülözhetetlen társa, helyette hall, intézkedik. Az Egyesült Királyságban élő cica most azzal került a címlapokra, hogy elnyerte a Nemzeti Macskavédelmi Szervezetnél az ’Év macskája’ díjat.

Genevieve Moss, Zebby gazdija el sem tudja képzelni az életét a cica nélkül. Nem pusztán társa ő, de a füle, segítője is. A rendkívüli megérzésekkel és gondoskodó természettel megáldott cica hihetetlen pozitív hatást gyakorol a nő életére. Genevieve süket, de Zebby tökéletesen pótolja az elvesztett hallását.

A 66 éves asszony részletesen is elmesélte, hogy mi mindenben segíti őt a cicus: például ütögeti, amikor szól a telefonja, ilyenkor a nő beteszi a hallókészüléket, hogy beszélgetni tudjon. Éjjel, ha szokatlan zajt hall Zebby, a gazdi fejét csapkodja, így ébresztve fel a nőt, hogy nézze meg, honnan érkeznek a hangok.

Érdekes módon a cica semmiféle speciális kiképzésben nem részesült, hogy támogassa a gazdit. Mégis, azontúl, hogy a fülét helyettesíti, egyéb feladatokat is tökéletesen ellát: a lábtörlőről a leveleket beviszi a szájában és a papucsot is odaviszi, ha szükséges.
Zebby különleges cica, nincs párja. Nagyon szorosan kötődik a gazdájához, akinek óriási segítséget jelent, mivel a nő nem csak egyedül él, de halláskárosult is. Nem véletlen, hogy mindenkit levett a lábáról és a közönség neki ítélte a fődíjat!

Forrás: mymodernmet.com