Mindenki, akinek macskája van, valószínűleg találkozott a jelenséggel.

Ül a cica valahol a lakásban és egy pontra mered kitartóan, amiben mi nem látunk semmi érdekeset. Ilyenkor hiába szólunk hozzá, vagy csinálunk bármit, ő csak figyeli a szerintünk nagy semmit.

http://gph.is/1sFdrrH

De miért?

Sokan hisznek abban, hogy a macskák rálátnak a túlvilágra és ilyenkor az elhunytak szellemeit figyelik. Kicsit hátborzongató ez a felvetés, de nincs bizonyíték arra, hogy ez így van, ahogy arra sem, hogy ez nem igaz.

A lelki békénk megőrzése érdekében azonban nem árt egy kicsit racionálisabb oldalról megközelíteni ezt a jelenséget. Rachel Barrack állatorvos azzal magyarázza a macskák furcsa viselkedését, hogy a látásuk sokkal szenzitívebb a miénknél. Az ő szemük érzékeli az ultraibonyafény olyan tartományit is, amire a miénk már nem képes. Ezért lehetséges, hogy ami számunkra semmi, az számára valami érdekes is lehet. Elvileg a kutyák is rendelkeznek ezzel, hogy rájuk kevésbé jellemző az azzal magyarázható, hogy nemes egyszerűséggel őket kevésbé érdekli. Ami nem kaja, játék, vagy családtag az számára nincs is…

Forrás: TheDodo