Az álmok világa máig egy misztikus, megfoghatatlan terület.

Hiába foglalkozik az emberiség a megfejtésével nagyon régóta, még mindig kicsit sötétben tapogatózunk. Ennek ellenére érdemes foglalkozni a szimbolikájával, mert a segítségével közelebb kerülhetünk egy kicsit magunkhoz. Segít, hogy jobban megismerjük magunkat, az aktuális lelkiállapotunkat, ha foglalkozunk azzal, hogy az élj leple alatt mivel szórakozik az agyunk.

Az álmok állítólag megmutathatják a jövőt, de valószínűbb, hogy az aktuális reményeink és félelmeink feldolgozásában próbálnak segíteni.

A macska megjelenése az álmunkban leginkább a függetlenségünket szimbolizálja. Attól függően, hogy imádjuk vagy épp ki nem állhatjuk őket, az önállósághoz való viszonyunkat tükrözheti.

Egyes álmoskönyvek szerint a fehér és cirmos macska szerencsét hoz, a fekete macska kockázatos vállalkozást jelez, a tarka cicus pedig a bizonytalanságunkat jelképezi. A vörös cica sikeres üzletet és pénzt ígér, olyan színű macska, ami a természetben nem fordul elő, a képmutatás szimbolikája, hogy jókedvet színlelünk a szomorúságunk ellenére.

Egy macska, ha megkarmol, bizonytalanságot vagy balszerencsét jelez, míg másik elmélet szerint a haragosok elöli menekülést szimbolizálja.

Egy halott macskát látni arról árulkodik, hogy elvesztettük a függetlenségünket életünk valamelyik területén.

A támadó, agresszív macska a saját nőiességünkkel vagy férfiasságunkkal való békétlenséget jelzi.

Macskát keresni az elveszett függetlenségünk újra megtalálásának vágya, míg egy barátságos cicával való találkozás békét jelent a kreatív és önálló énünkkel. A játszó macska a saját játékosságunk fontosságára hívja fel a figyelmet.

Rengeteg macska az otthonunkban mutatja, hogy ideje fontos döntést hozni, és csak a fontos dolgokkal foglalkozni.

Persze ne vegyük mindezt véresen komolyan, de érdemes elgondolkodnunk rajta!