Egy fizikai tanulmányban szerepel társszerzőként a cicus.

Történt ugyanis, hogy Jack H. Hetherington, a Michigan State University fizikaprofesszora a hélium-3 izotóp viselkedését vizsgálta, elég jó eredménnyel. Tapasztalatait és megfigyeléseit papírra vetette, de amikor a publikálásra került volna a sor, szembesült egy nem egészen apró problémával. A tanulmány többesszám első személyben íródott, így adta magát, hogy a királyi többes miatt kell lennie társszerzőnek is. Mivel hatalmas munka lett volna átírni az egészet, így más megoldást választott. A család macskája lett az értekezés másik főszereplője: az F.D.C. Willard név szerepel Hetheringtoné mellett. F. D. mint Felis Domesticus (azaz a házimacska latinul), C. mint Chester (a cica neve), valamint Willard, a családnév az apa után.

Furcsa módon senki nem nézett utána, hogy valóban létező személyről van-e szó, bár időnként előfordult, hogy fizikusok vagy újságírók érdeklődtek Willard professzor elérhetősége után. Nos, a “professzor” általában nem ért rá nyilatkozni, mert egy gombolyaggal játszott vagy éppen szundikált.

Hogy miért nem egy kollégát vont be Hetherington, arra valószínűleg az az egyszerű válasz, hogy nem akart osztozni mással a sikeren, amit hosszú évek munkájával ért el. Chester csendestársként pedig mindössze csak finomságokra vágyott.

A nyitókép csak illusztráció!

Forrás: ScienceAlert