Csinos és illatos.

Minden kutya szerető gazdát és kényelmes otthont érdemelne, de sajnos tudjuk, hogy rengeteg eb a menhelyeken vagy az utcákon várakozik a sorsára. Sokan dolgoznak azon, hogy előbb-utóbb ezek a kutyusok is végleges kerüljenek és boldog életet élhessenek. A 13 éve Thiago is közéjük tartozik, ő szokatlan, ám eredményes módszerrel próbál segíteni a négylábú barátainak.

A brazíliai Antônio Pradoban élő kamaszfiú szabadidejében alapos fürdetésnek teszi ki a csellengőket. Az állatbarát tinédzser úgy véli, hogy így a kóbor kutyák is rendezettebb, csinosabb és nem utolsósorban illatosabb külsőt kapnak, ami bizonyára sokat segít abban, hogy valaki beléjük szeressen és hazavigye őket.

Az ötlet végül oda vezetett, hogy a fiú 2020 végén egy projektet indított ’Hajléktalan vagyok, de tiszta’ címmel. Édesapja támogatásával kutat fel olyan ebeket, akiknek segítségre van szükségük. Biztos benne, hogy ezekre az utcán csavargó állatokra egészen más szemmel néznek majd az emberek, ha tisztán és kicsinosítva látják őket.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

🆃🅷🅸🅰🅶🅾 🅳🅾 🆅🅰🅻 🆂🅸🅳🅴🅶🆄🅼 (@guridochapeu_oficial) által megosztott bejegyzés
A fiú és apja először eltöltöttek némi időt azzal, hogy a kutyákkal való bánásmódban gyakorlatot szerezzenek. Az utcán kóborló állatok ugyanis legtöbbször félnek, nem könnyű őket megfogni, sokan korábban bántalmazás áldozatai voltak. Akadnak olyanok is, akik épp ellenkezőleg viselkednek: agresszívek, morgósak, ezért nehéz a közelükbe férkőzni. Thiago és édesapja egy civil szervezet segítségével szerzett tapasztalatokat. A közösséget annyira megmozgatta a fiú ötlete, hogy kutyasampont és más fürdetőtermékeket adományoztak számára.

A fürdés után Thiago némi kiegészítővel is ellátja a négylábú barátait, például kis kendőcskével vagy csattal hangsúlyozza a személyiségüket. A fiú apja pedig fotókat készít a lelkes önkéntesről és a megtisztult kutyusokról és feltölti a képeket az Instagramra, hogy ezzel is tovább növelje az esélyüket.

Thiago eddig 97 kutyát fürdetett már meg és a lelkesedése cseppet sem csökkent. A tini azt szeretné, ha az emberek nem félnének az örökbefogadástól, hiszen rengeteg szeretetet kaphatunk a szőrös négylábú barátainktól.

Forrás: mymodernmet.com